Träningen som bränner mest! 1. Löpning (1 mil på 1 timme): 750 kcal/timme
 2. Simning: 600 kcal/timme
 3. Squash: 600 kcal/timme
 4. Fotboll: 560 kcal/timme
 5. Jogga: 500 kcal/timme
 6. Step up: 425 kcal/timme
 7. Basket/innebandy/tennis: 400 kcal/itimme
 8. Pump: Nära 400 kcal/timme
 9. Spinning: 350 kcal/timme
 10. Aerobics: 300 kcal/timme

Alla siffror är ungefärliga beroende på intensiteten på träningen.

KÄLLA: aftonbladet

9 kommentarer för “Träningen som bränner mest!

 1. hehe ja,spinning måste dom ju helt kastat om siffrorna på,skulle säga att det förbränner dubbelt så mkt.. Kör du aldrig nå gruppträning?

 2. nope nope, det var väldigt längesedan jag körde gruppträning faktiskt. Gick en del på pump innan jag började styrketräna och lite spinning förra sommaren :)

 3. Ja det har du ju helt rätt i! Mmm jag vet, blev också lite konfunderad över siffrorna men men, det är i alla fall deras siffror och inte mina :p

 4. Ps. Ibland undrar jag var de får dessa siffror ifrån. Enligt min pulsklocka så bränner jag typ 400 kcal när jag springer milen på en timme. 750 låter ju väldigt mycket … Eller?

 5. Njäe, 750 kcal/timme för löpning stämmer nog bara om man är väldigt tung. Dessutom är förbränningen annars också väldigt individuell. Är man nybörjare och springer milen på en timme så förbränner man mer än vad en van löpare som springer samma sträcka på samma tid gör. Kroppen vänjer sig vid en viss typ av belastning och behöver inte göra av med samma energi för att utföra den längre. Dessutom är pulsen lägre för en som sprungit längre och då förbränner man inte heller lika mycket kcal. Längdskidåkning förbränner för övrigt mer än löpning, men utövandet är ju något begränsat eftersom det krävs lite snö…

 6. Haha, ja Aftonbladet. Ibland undrar jag om dom skriver såna här lister med konstiga siffror, för att man SKA reagera? Tja, i så fall är dom rätt smarta ändå måste jag säga :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *